Default size depositphotos 124516926 original

Ringla spanar på: behovet av att kommunicera ut sina förbättringar

I en gästkrönika av Charlotte Wåhlin skriver hon om forskningskommunikation och vikten av att sprida sitt förbättringsarbete. Det är roligt att stöta på andra som, precis som Ringla, vill sprida goda exempel och kunskap. Det tyder också på att det finns en stor vilja att kommunicera och att föra dialoger. Ringla är en kommunikationsplattform där just detta är möjligt.
Har du något du vill sprida? Hör av dig till Ringla, följ länk.

Ur krönikan:
Region Östergötland är en av de som startat en arbets- och miljömedicinblogg som fått god respons. Bloggarna är forskare, psykologer, läkare, ergonomer med flera. Via bloggen får läsarna ta del av det senaste inom arbetsmiljö och miljö. Bloggen är inte deras enda kommunikationskanal, de använder sig även av en podd och sociala medier. Hon menar att en större delaktighet forskare emellan skapar nya samarbeten samt ökad tillgång till kunskap och erfarenheter.

"Nu ser jag fram emot fler innovativa och flexibla sätt att sprida forskning som på sikt kan utveckla framtidens e-hälsa inom arbetsmiljöområdet. Nya teknologier kan verkligen öka människors delaktighet och ge möjlighet till lärande. Intresset för e-hälsotjänster och olika typer av webbaserade communities växer hela tiden.

Om vi ska leva upp till ”tredje uppgiften” handlar det också om hur vi forskare ser på vår uppgift och om hur våra organisationer prioriterar uppdraget att sprida kunskap inom ramen för det ordinarie arbetet. För att lyckas behöver vi också hitta nya samarbeten, både med journalister och kommunikatörer, där vi gemensamt kan kommunicera och skriva om forskningen på ett sätt som når ut och berör.

Oavsett vilket stöd du har där du arbetar, hoppas jag att du vågar lämna din bekvämlighetszon och närma dig nya sammanhang."

Länk till krönikan