Default size depositphotos 71757927 original

Det våras för patient- och brukarmedverkan!

Dag Ström

”Det märks stor skillnad bara under det senaste året” – så uttrycker sig en patient i ett samtal vi hade nyligen över hur efterfrågan har ökat på att medverka i olika sammanhang. Detta med sin alldeles egna och speciella erfarenhet och kunskap om hur det är att vara en helt vanlig patient, men ändå inte….! För även om man tillhör en alldeles egen diagnosgrupp och behandlas utifrån konstens alla regler och standardiserade vårdprogram är man likväl en alldeles unik person. En expert på sig själv med allt vad det innebär.

Dags för oss inom vård och omsorg att ta in vad som egentligen ryms inom begreppet personcentrerad vård och omsorg. Ta del av mer om personcentrerad vård i Bättre psykisk hälsa för äldre på Ringlas hemsida. Där finner du också flera andra goda exempel inom samma område.

…och du – om du känner till fler goda exempel så skicka gärna in dem till oss på Ringla. Goda idéer ska spridas för patienterna ska inte behöva vänta onödigt länge på att vård och omsorg förbättras - så tack på förhand!